Övsömör – A kiütések nem múlnak el

Kérdés:  Közel 3 hete jöttek ki az óriási, viszkető hólyagok a lábamon, a boka alatt a talp belső része tájékán, pár nappal később a comb felső részén kis hólyagcsoportok.
Bőrgyógyászhoz vidéken igen nehéz bejutni, 10 napja voltam. Övsömört állapított meg. Herpesin 800 mg tablettát írt, 7 napig szedtem 5x1-et. Antiseptikum kenőccsel kentem eddig. A combomon a kis hólyagocskák javultak, de a talp közeli nagy hólyagok megvannak, viszketnek.
Azon a lábamon körömgombám is van, amit kezelnek és körömbenövés, körömágy gyulladás miatt meg kellett műteni. A seb sem gyógyult be még, meg az övsömör sem gyógyul. Milgamma N kapszulát kezdtem szedni. Sol. merbrominnal kentem be a sebet. Kétszer voltam lézeren is, de most szabadságra mentek.
Mivel lehet kezelni még? Mikor múlnak el a viszkető hólyagok? Fürdőbe lehet ezzel menni? Nem fertőző ez a betegség?
Válaszát előre is köszönöm!

bárányhimlő, övsömör, övsömör | Az Orvos válaszol - Dr. Nyirkos Péter 2016 ;21(júliusi)   InforMed | Nyirkos, P.
Válasz:  Néhány dolog nem teljesen világos. Hogy csak egy-kettőt említsek: az övsömörre nem jellemzők a nagy hólyagok (legfeljebb ha a kicsik összeolvadnak). Az sem derül ki pontosan, mit kezeltek lézerrel. Az övsömör elhúzódhat hetekig is, de látni kellene, hogy valóban arról van-e szó.

Kapcsolódó cikkek az Övsömör (herpesz zoszter) rovatban olvashatók.

2016-07-29 10:00:46
| bárányhimlő, övsömör
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop