Adenomióma meddőség

Kérdés:  33 éves nő vagyok, két sikertelen lombik után UH-vizsgálaton vettem részt. A lenti lelet eredményével kapcsolatosan szeretném feltenni a kérdéseimet, hogy további lombikprogram segítségével van lehetőségem teherbe esni és azt sikeresen kihordani? Egyáltalán van értelme a lenti kórképpel további IVF kezeléseknek?
Lelet: "A kismedencében minimális szabad folyadék látható. A petefészkek épek.
A méh test bal oldalán egy subserosus myomgöb uh képe látható az a uterina ágrendszerének szintjében, erezettségét innen kapja.
A kp sagittalis síktól kissé balra a hátsó falon, a serosai felszínen domborulatot adó kb. 13-15 mm átmérőjű adenomyitikus képlet látható, mely a méhüreget-cervicalis csatornát 4 mm-re közelíti meg. A hátsó fal serosai felszínén kis, 5 mm kerek képlet látható, mely lehet kicsiny myomás góc is, ennek magasságában, de a myometrium állományában a felszíntől kb. 2-3 mm-re egy adenomyotikus képlet látható, 8 mm ez a kp sagittalis siknak megfelelően helyezkedik el. A fundusban is látható egy adenomyotikus képlet mely kb. 11 mm méretű, a felszíntől 2 mm-re a myomerumban. Hasonló képlet a myomgöbtől medialisan a mellső falon a felszíntől 3 mm-re is látható, mérete 8-9 mm.
A Douglas peritoneumon endo plakk 4 mm, nyomása fájdalmat vált ki."
Előre is köszönöm válaszát!

mioma | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ön nem szerencsés, hogy ilyen fiatalon mióma göbei vannak, de ezektől lehet babája. Folytassa az IVF-et! Ezektől lehetnek babái.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről-írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Miómák rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:27:07
| mióma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop