Alhasi fájdalom, petefészek-fájdalom

Kérdés:  Pünkösdkor grillezni voltunk, hűvösebb idő, hideg szék, vékonyabb nadrág. Kettő nappal utána alhasi fájdalom, görcs, petefészek-fájdalom, derékfájás jelentkezett.
Háziorvoshoz elmentem Cedax, Analgesin Fortét kaptam, valamelyest javult az állapotom. Menstruáció előtt pár nappal barnás váladék színezte meg a tisztasági betétet, majd megjött a vérzésem időben, ezzel együtt a barna váladék elmúlt.
Közben voltam nőgyógyászati kivizsgáláson, aminek eredményei rákszűrés P2, kenetvétel szintén P2, hüvelyi ultrahang jobb oldali petefészek minimálisan nagyobb, mint a bal.
Mivel hétvégén megint éreztem az alhasi fájdalmat, petefészek-fájdalmat, visszamentem a háziorvoshoz a nőgyógyászati eredményekkel. Helyettesítő orvos volt, aki adott hasi ultrahangra és vizelet, vérkép, nagylaborra beutalót. Az ultrahangeredmény: "… Hepar nem nagyobb, homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak Cholecysta kőmentes fala szabályos. Panceras nem szélesebb, homogén szerkezetű. Ren szabályos alakúak, nagyságúak szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat kőreflexió nem észlelhető. Mellékvesék régiója szabályos. Lien szabályos nagyságú, szerkezetű. A kismedencében a hólyag fala egyenletes, körkörösen enyhén vaskosabb. Az aorta látótérbe került szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható.
Vélemény: cystitis chr."
Jelenleg vettem gyógynövény-teákat (cickafark, csalán, tőzegáfonya), rengeteget iszok és rengeteget járok pisilni. 42 éves vagyok, nem dohányzom, Tri-Regolt szedek. Láz, hányás nem volt. Pisilni rendesen járok, széklet rendben. Közérzetem hol jobb, hol kevésbé, fennáll még az alhasi fájdalom, petefészek-érzékenység.
Laboreredmény CRP 5 helyett 22, azt mondta a doktor a húgysavszint sem megfelelő, rengeteget (napi legalább 4 liter) folyadékot igyak.
Hasamat megtapintotta, azt mondta, kicsit kötött, érzékelhető a gyulladás, jobb oldalt pedig érzékeny a petefészek és környéke, illetve még a húgyhólyag környéke is.
Mit javasol? Ön szerint megfelel a diagnózis a kórképnek, eredményeknek, mikorra várható a teljes gyógyulás? Antibiotikumot (5 napos) és fájdalomcsillapítót kaptam.
Köszönöm!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás, fogamzásgátló injekció | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Nem tudom, merre lakik, de így nem fog meggyógyulni. A jelek szerint baktériumos fertőzése van, ami valószínűleg a hüvelyfertőzésből indult ki, és ráterjedt a hólyagjára. (És esetleg a belső nemi szerveire is.) Ha nem kap megfelelő kezelést, a következő lépcső a veséje lesz.
Tenyésztéseket kellene végezni (hüvelyváladék-tenyésztés, vizelet-tenyésztés) és az eredménynek megfelelően erőteljes antibiotikumos kezelést kellene kapnia, a teljes gyógyulásig.
Még valami: 40 felett etenilösztradiolt tartalmazó fogamzásgátló nem adható.
Én a betegeimnek a fogamzásgátló injekciót adom. Az veszélytelen.
Magyarázatul javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-07-30 20:06:54
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, fogamzásgátló injekció
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop