Barnás folyás

Kérdés:  Már több éve fogamzásgátlót szedek, három éve szedem a Yadine-t - 31 éves vagyok. A menstruációm mindig csütörtöki napon jön meg, de igen kevés, és szinte a negyedik napon már nincs semmi.
Előzőleg is úgy volt, de utána kedden és szerdán barnás volt a folyásom. Most is ugyanez a felállás, vasárnap és hétfőn semmi, kedd óta barnás folyásom van. Ma csütörtök van. Érzem is, hogy egy kicsit görcsöl néha a hasam.
Ez normális, vagy el kell mennem orvosi vizsgálatra? Máskor soha nem húzódott el a barnás folyásom csütörtökig, mindig szerdára abbamaradt, és utána rendben is vagyok, sőt tegnap is már este tiszta voltam.
Válaszát előre is köszönöm!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A tabletta mellett NINCS igazi havibaj! A gyógyszer abbahagyására lép fel vérzés, de ez egy műtermék, semmi köze az igazi menstruációhoz! (Ha elfelejt 2-3 tablettát, arra már megjön.)
Van tabletta és injekció, ami mellett egyáltalán nincs ez a művérzés.
Összefoglalva: ez nem terhességet jelent, ne izgassa magát miatta. Ettől függetlenül nem árt egy vizsgálat.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:37:44
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop