Duphastont szedhetem?

Kérdés:  Három elhalt terhességem volt, mindegyik a 6-8. héten fejeződött be. Legutóbbi két éve, akkor a nőgyógyászom terhességem elején, az 5. héten Duphastont írt fel terhességem támogatására - sajnos üres volt a petezsák, embrió nem volt látható.
Január 30-án volt az utolsó menstruációm, azóta nem jött meg a havi vérzésem, csináltam két terhességi tesztet, ami pozitív, viszont nem szeretnék még orvoshoz menni, mert sajnos az eddigi terhességeimmel túl korán mentem vizsgálatra és mindig csak a petezsák volt látható.
Előző terhességemből maradt még Duphaston tabletta, Ön szerint szedhetem orvosi vizsgálat nélkül, míg nem megyek orvoshoz, kb. 2 hetet szeretnék még vele várni! Ön mit tanácsol?
Várom szíves válaszát!

vetélés | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(márciusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ez nem megoldás! Nem az orvosi vizsgálat miatt hal el a várandósság. A kapott gyógyszer a sárgatest elégtelenség miatti vetélést előzi meg. Kezdetben senkinél nem látható baba (=még túl kicsi), csak később válik láthatóvá. Ha közben meghal, akkor nem is jelenik meg.
Gyógyszert viszont jó lenne szedni, de van a Duphastonnál erősebb készítmény is.
Gondolom cukorterhelés és pajzsmirigy-kivizsgálás rendben, párja ondója is meg lett nézve, és kifogástalan.
Javaslatom: mielőbb menjen orvoshoz, ne várjon!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról és a vérzéskimaradás okairól írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhességi szövődmények rovatban olvashatók.

2014-04-08 05:10:22
| vetélés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop