Fájdalmak - Endometriózis?

Kérdés:  17 évesen olyan erősen fájt a hasam minden nap, hogy munka után mindig az orvoshoz mentem. Oldalt fájt, a végefelé sétálva léptem egyet, majd olyan erősen beszúrt az a rész, hogy meg kellett lépésenként állnom.
Az orvos fél évig vesemedence-gyulladással kezelt. Miután a vonaton összeestem, a mentő elvitt, majd azonnal megműtöttek. A bal petefészkemben volt egy ciszta, ami elgennyesedett, ezért 18 évesen kivették a bal petefészkem és mindkét oldali petevezetékem.
Emiatt csak lombikprogramon keresztül lehet egyszer babám. Most 27 éves vagyok, sokszor fáj a megmaradt petefészkem, és menzesz során is olyan erős fájdalmaim, hányingerem van, hogy az ágyból nem tudok felkelni.
A nőgyógyászomnak mondtam az endometriózis lehetőségét, de semmit sem mondott rá. A fájdalmakat is mondtam, de csak azt mondta, hogy ez normális.
Mit tudok tenni? Elegem van a fájdalmakból, és hogy a párommal nem tudok együtt lenni, mert kellemetlen.
Szeretnék megoldást találni! Szeretnék egy év múlva lombikprogramon részt venni!

endometriózis | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A válaszhoz kivizsgálás szükséges. Az endometriózis ma már gyógyszeresen jól kezelhető. Mielőbb menjen el kivizsgálásra!
A szüléssel javaslom, ne várjon, kivizsgálás után - ha van alkalmas papajelölt -, vágjanak neki, mert lehet, hogy nehezen fog összejönni a lombik.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2015-07-27 18:54:21
| endometriózis
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop