Fájdalmas peteérés

Kérdés:  40 éves, 2 gyermekes anyuka vagyok. Évek óta fájdalmas tüszőérésem van, ill. volt, mely miatt sokszor hiányoztam a munkahelyemről. Erre a problémámra kaptam fogamzásgátló tablettát. Először Marvelont, ezt 3 hónapig szedtem, majd Sensilont fél évig, most jelenleg Zoelyt (2 hónapja).
Ezeket folyamatosan kell szednem, hogy szüneteltessem a menzeszt. Félévente kellett 7 napos szünetet tartani, hogy mégis legyen menstruációm. Mivel a Zoely kétfázisú, ezért orvosi utasításra csak az első 24 tablettát kellett szednem szünet nélkül és a maradék 4 placebót kihagyni minden levélnél.
Az orvosom, aki ezt a terápiát javasolta, elment külföldre, így egy másik doktornő helyettesítette, ő viszont azt mondta, hogy 1 hónap szünetet tartsak, vagyis most hagyjam abba, és a következő menzesz első napján folytassam a gyógyszer szedését. Viszont így attól tartok, hogy ekkora szünet alatt ismét lesz peteérésem, ami újabb fájdalmakkal jár.
Ön szerint tarthatok ismét csak 7 napos szünetet, vagy muszáj az az 1 hónap?
Válaszát előre is köszönöm!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ha eddig bevált orvosa tanácsa, tartsa ahhoz magát, azt folytassa!
De miért nem a 3 havonta adandó injekcióval kezelik? Az sokkal egyszerűbb, én azt adom a hasonló betegeimnek!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-06-29 10:09:39
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop