Fogamzásgátló alatti vérzés

Kérdés:  10 éve kezdtem szedni fogamzásgátló tablettát Tri-Regolt, 5 év után szüneteltettem a tablettaszedést, 1,5-2 évig nem szedtem.
Ez év februárban a tabletta szedése alatt barnás-véres váladékot észleltem, elmentem orvoshoz, megvizsgált, ultrahangot készített, de nem talált semmi kórosat, felírt az orvos egy új gyógyszert: Jangee.
E hónapig szedtem, de újra jelentkeztek a tünetek, és abbahagytam a tablettaszedést! Ezeket a tüneteket okozhatja az, hogy már túl régóta szedtem a tablettát?
Nagyon szépen köszönöm az idejét, és válaszát!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Csacskaságot csinált! A tabletták veszélytelenül szedhetők akár 15 évig folyamatosan. Ha nem akart babát, hiba volt a tabletta abbahagyása.
Számtalan nő szed tablettát "feleslegesen" bő vérzés, PCOS, endometriózis, ciklusbeállítás, görcsök megelőzése, stb. miatt. A tabletta sok esetben jobb a rosszul működő petefészeknél, és az által biztosított egyenletes hormonszint nagyon sok női panaszt megold.
Ha gond van, menjen hozzáértő orvoshoz, az megoldja! Egyébként 3 hó a megszokási idő és sokszor türelem kell hozzá, hogy a szervezet megszokja.
Csak akkor hagyja abba, ha babát szeretne, s akkor véglegesen rendezik a hormonzavarát.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-11-25 05:53:56
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop