Gyulladt mellciszta - Mi a teendő?

Kérdés:  2014. október 26. reggel jobb oldali mellfájdalomra lettem figyelmes. Tapintásra csomót érzékeltem a mellbimbóm feletti helyen. Hétfőn már az orvosnál voltam ultrahangvizsgálaton, amely megállapította, hogy egy 8 mm-es cisztáról van szó (a jobb mellben van még egy ugyanekkora, valamint a balban is több kisebb méretű).
Azonban ez a fájó ciszta vastagabb falú, mint a többi és be van enyhén gyulladva, valószínűleg ezért is fáj.
Jegelést ajánlott a radiológus főorvos asszony, és majd ha egy héten belül ennek ellenére sem múlik a gyulladás, akkor leszívást.
Az a baj, hogy én félek, hogy esetleg lehet rosszindulatú is ez a dolog, de tanácstalan vagyok, hogy kioperáltassam, vagy előbb szívassam le és küldjem el szövettanra és reménykedjek, hogy jóindulatú az elváltozás? Csak én inkább szeretném kioperáltatni, ha esetleg a szövettan is torz eredményt mutatna (negatívat), és lehet, hogy a ciszta falából kiinduló rosszindulatú daganatról van szó.
Meg mindent nagyon hamar akarok megcsináltatni, mert nem akarom húzni az időt. Persze gondolom, hogy meg kell várni, hogy újratöltődik-e a ciszta leszívás után és utána kioperáltatni, bár remélem, hogy nem lesz rá szükség, csak nagyon félek, mert hallottam már félrediagnosztizálás miatti halált (Prikrill Zsuzsa ügye).
Köszönettel!

emlőbetegség, ciszta, csomó | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A leszívott ciszta tartalmat szövettan megvizsgálja, és kizárja a rákot. Mielőbb csináltassa meg! A ciszta összeesik, nem töltődik fel ismét, hanem eltűnik.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek az Emlőbetegségek, ciszták, csomók rovatban olvashatók.

2014-11-09 04:57:14
| emlőbetegség, ciszta, csomó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop