Hatással van a NoSpa? - Kiegészítő védekezés?

Kérdés:  Barátnőm (17 éves) most íratott fel fogamzásgátlót (Symcia). Az orvosi vizsgálatot megúszta, mert pont aznap reggel jött meg neki (28 napos lett a ciklusa, ami meglepett, mivel átlagban 30-35 szokott lenni, emiatt is szerettünk volna gyógyszerre áttérni, mert volt bennünk egy kis félsz, mikor 36-37. napra jött meg, meg szegény nagyon szenvedett akkor, alig tudott kikelni az ágyból).
Ezért nem esett át vizsgálaton csak felírta a gyógyszert, adott egy kis könyvet (ugyan azt ami a betegtájékoztatóban van) semmi kérdés vizsgálat nem volt, ami szerintem felelőtlenség egy nőgyógyásztól. Maximum 5 percet, ha volt bent. Nem magánrendelésen volt, hanem a körzeti nőgyógyásznál.
Elkezdte szedni a menstruációja első napján, viszont aznap mivel nagyon görcsölt, vett be este fél 6 felé egy NoSPA-t. Hatással van a NoSpa a fogamzásgátlóra? A betegtájékoztató nem írja, viszont olvasgattam más orvos válaszol honlapon, hogy sokszor hülyeséget írnak oda (egy nőgyógyász írta ezt).
Meg olyanokat hallottam/olvasgattam, hogy sokan az első levélnél is alkalmaznak óvszert.
Ön szerint a levél megkezdése után 1 héttel miután elmúlik a menstruáció, nyugodtan, kiegészítő védekezés nélkül történhet aktus?
Tudom, hogy benne van a betegtájékoztatóban, hogy véd, de elbizonytalanodtam, főleg mikor más is mondta, hogy ők megvárták a 2. levelet. 1 hónap múlva megy vissza orvoshoz.

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A tabletta AZONNAL, az első szem után hat, ha vérzés kezdetekor veszi be. A görcsök, rosszullétek meg fognak szűnni. A NoSpa nem zavarja a hatást!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést és a görcsöket, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-05-06 19:02:14
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop