Honnan tudom, hogy menstruálni fogok?

Kérdés:  24 éves vagyok, július 3-án elkezdtem vérezni. Elmentem nőgyógyászhoz. Először azt mondta, hogy valószínűleg összeszedtem valamilyen fertőzést. Kaptam antibiotikumot és egy másik gyógyszert a vérzés megállítására. A gyógyszeres kezelés után még mindig véreztem, ezért visszamentem az orvosomhoz. Ekkor azt mondta, hogy valószínűleg elvetéltem és hogy egészségügyi kaparásra van szükségem.
Beleegyeztem, elvégezték a műtétet, majd amit kiszedtek belőlem elküldték analízisre. Az eredmény hormonális problémákat mutatott. A vérzésem nem múlt el, majd Primolut nor 5 mg tablettát kaptam. 20 napig szedtem napi 2 tablettát. Már 6 hete folyamatosan vérzek. Nem tudom, hogy lesz-e menstruációm, és ha lesz is, akkor a folyamatos vérzés mellett honnan fogom tudni, hogy menstruálok vagy sem? Most kaptam fogamzásgátlót, azt kellene elkezdenem szedni a menstruáció kezdetekor, de teljesen tanácstalan vagyok. Már nem tudom, mi lenne a megoldás a vérzés megállítására?

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(augusztusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A Primulut tudtommal nálunk nem kapható, nem ismerem. Ön gondolom, külföldön él.
Vérképét nézik? Nincs vérszegénysége?
Szerintem másik orvost kellene felkeresnie, innen távolból vizsgálat nélkül kockázatos kezelést ajánlani. Ne habozzon, menjen sürgősen másik orvoshoz, akár magánrendelőbe!
A fogamzásgátló előtt a hormonjait is meg kellene nézni. Adott esetben nagy dózisú hormont kell rövid ideig adni, és utána a fogamzásgátlót.
Jobbulást:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-08-24 19:40:12
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop