Hormonpótlás

Kérdés:  61 éves vagyok. 10 éve szedem a Paussogest tablettát. Szedhetem továbbra is vagy váltsak más gyógyszerre (pl. Liviálra)?
Panaszom csak annyi, hogy a hüvelyszárazság eléggé megkeseríti a nemi életem. Tud tanácsolni ennek jobbá tételére valamit?
A másik kérdésem a vizelettartással kapcsolatos, ha tüsszentek, köhögök, vagy csak ha felemelek egy kis csomagot, már folyik is a vizeletem.
Mit tanácsol, mit tegyek?
Köszönettel!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A menopauzális petefészek leállás egy végállapot. Az nem áll helyre. Az egészsége érdekében élete végéig szednie kell a hormonpótlást. (A családban Önnel egy korú 20 éve szedi, és nagyon jó.)
A hüvelyszárazság megszüntetésére én betegeimnek hormontartalmú hüvelykrémet írok, az nagyon bevált. A nagyajkak nincsenek elfehéredve?
Végül: a vizeletcsorgásnak lehet anatómiai oka (hólyagsüllyedés), azt műteni kell, ha az nincs, van rá megfelelő tabletta. De azt látni kellene.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról és a vizelettartásról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2015-05-06 06:31:33
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop