HPV és teherbeesés

Kérdés:  33 éves vagyok, párommal szeretnénk gyereket, de 2,5 éve nem jön össze. Végigcsináltunk minden vizsgálatot, nálam enyhe pajzsmirigy-alulműködést állapított meg az endokrinológus. Fél év alatt sikerült beállítani az Euthyrox adagot, így most az rendben van. Egyéb a teherbeesést gátló tényezőt nem találtak.
Az éves rákszűrésen (pár hónapja) viszont kiderült, hogy HPV 52-esem van. A nőgyógyászom felírt háromhavi Isoprinosine-t és megtiltotta, hogy ez idő alatt próbálkozzak teherbe esni.
Három hónap múltán sem múlt el a HPV, így az orvos további 3 hónapra írt fel Isoprinosine-t és továbbra sem szabad teherbe esnem.
Mi van, ha 3 hónap múlva még mindig nem tisztul ki a szervezetem, meddig lehet/szabad/kell várni? Közben a biológiai órám ketyeg, már nagyon szeretnénk gyereket! Így, hogy próbálkozás mellett 2,5 évig nem jött össze, azt hiszem, érthető a türelmetlenségem!
Ha nem szedem az Isoprinosine-t és próbálkozunk a babával, mekkora a kockázat, ha teherbe esem? Lehet szedni az immunerősítőt és mellette próbálkozni?
Válaszát előre is köszönöm!

HPV | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Csak az időt húzzák, felesleges az Isoprinosine, láthatólag Önnél nem hat. Inkább sürgősen a meddősége okát kellene kideríteni, és azt kellene hatásosan kezelni, hogy legyen gyerekük.
A HPV nem megy át a lepényen, így a babát nem kell félteni, nyugodtan szülhet. Ne gondolkozzon, ki fog futni az időből! A HPV (ha közben sem gyógyul meg) később is kezelhető.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található. Sürgősen meddőségi kezelést kell kezdeni.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2015-03-02 03:28:34
| HPV
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop