Hüvelytablettától vérzés?

Kérdés:  Voltam nőgyógyásznál általános vizsgálaton és az orvos Fluomizin hüvelytablettát írt fel. Az első használat nem volt sikeres, mivel kicsúszott, viszont a második alkalom után menstruációszerű fájdalmat tapasztaltam.
A harmadik tabletta után viszont vérzéses folyást vettem észre, ami nem volt erős, viszont másnap, illetve harmadnapra már enyhült és csak foltot hagyott a fehérneműn.
Okozhatta ezt a vérzést a hüvelytabletta? Mivel a doktornő barnás színű váladékot talált a hüvelyemben és késhet ettől a menstruációm?

Menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hormonzavar | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ha jól értem, a várt havibaj időpontjában használt tabletta mellett vérzése volt, de a havi vérzése viszont nem jött meg rendesen. Így van?
A vérzés kimaradásának a klimax előtt 3 oka lehet:
- terhesség
- méhen kívüli terhesség
- hormonzavar
Hogy az adott esetben melyik a vérzés elmaradásának oka, azt orvos tudja eldönteni. A kimaradás utáni 10. napon a normál terhességet általában ki lehet mutatni. Ez a leggyakoribb magyarázat. 10 nap késés után menjen el vizsgálatra!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2014-11-09 04:57:13
| menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hormonzavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop