Klimax

Kérdés:  58 éves vagyok, nőgyógyászom 10 éve ajánlotta a Duphaston tablettát, valamint a Dermestril tapasz alkalmazását. Azóta is rendszeresen járok mammográfiára, csontsűrűség-vizsgálatra stb. A Dermestril forgalmazását megszüntették, ezért helyette a Labydon tabletta szedését javasolja nőgyógyászom. Panaszaim nincsenek, leleteim rendben vannak.
A mammográfus szerint már abba kellene hagynom, de ismerve nőgyógyászomat, ezt nem fogja javasolni nekem. Ebben a korban Ön szerint is szükséges még a hormonpótlás, nem jelent ez felesleges kockázatot? Fogadjam el nőgyászom véleményét, vagy szüntessem meg a gyógyszer szedését?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A Labydon Magyarországon nem kapható, Ön nyilván külföldről ír.
A mammográfus csacskaságot mond! Diabétesz, pajzsmirigy-alulműködés esetén is egy életen át kell használni a hormonpótlást. A női hormonokkal is ez a helyzet. Az USÁ-ban is életük végéig szedik a nők ezeket a készítményeket. A nőgyógyászra hallgasson!
A témáról (beleértve a kockázatokat is) bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is! Nálunk is szedi a család….
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2014-04-18 06:27:16
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop