Lehet káros hatása a HPV-kezelésnek?

Kérdés:  Nemrégen (2 napja) voltam nőgyógyásznál, ahova az előző leletem alapján, HPV speciális szűrésre mentem. P2-es eredményt mutatott a lelet, így levette a kenetet, és kezelést is végzett rajtam egy csípő érzést eredményező szerrel a méhszájamnál.
Mondta is, hogy egy kicsit csípni fog, viszont mikor mentem hazafelé majd megpusztultam ettől a bizonyos csípő érzéstől, ami nem múlt el egyhamar.
Utána 2 napra rá, szerettünk volna a párommal kicsit közelebbi kapcsolatba kerülni egymással, ám ott, ahol a kezelést végezte, még mindig érzékeny volt és fájt, majd később a vécén vettem észre, hogy apróbb bőrdarabok távoztak onnan.
Ez mind normális lenne? Mit jelenthet, ha ez a kezelés ennyire fájdalmas volt, és még napokkal később is kellemetlenségeket okoz?
Köszönöm a választ!

HPV | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Távolból nem tudom mi történt, de ma a HPV-fertőzést, hogy melyik törzs van jelen génszekvencia vizsgálattal és nem citológiával vizsgálják. Ez hasonló a citológiához, de nem lemezre kenik, hanem egy folyadékos kémcsőbe teszik a pálcát.
Ilyen vizsgálatot csináltasson, mert nem mindegy melyik törzs van jelen. (Vannak veszélyesek.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a HPV-ről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2015-06-29 10:09:37
| HPV
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop