Méhkivétel igen vagy nem?

Kérdés:  51 éves nő vagyok. 2 éve kezdődtek vérzészavaraim. 2 hónapig nem jött meg, aztán megjött és nem akart elállni, 2 hét darabos alvadt vérzés után bementem a szakrendelésre és ott azt mondták, hogy abrázió másnap, csak ez a megoldás. Utána 6 hónapig Norcolut kezelés, és 2 évig rendben volt a vérzés.
Most 2014. áprilisban újra vérzészavar miatt újra abrázió szövettan vétel, újabb 6 hónapos Norcolut kezelés és most az újabb abrázió eredménye ugyanolyan rossz.
Szövettan: "Hyperplasia reservocellulare endocervicis Hyperplasia glandularis cstyca endometrii."
Erre azt mondta az orvos, hogy még 3 hónapig Norcolut és újra abrázió, és ha rossz lesz az eredményem (ugyan ez még nem rák), de megelőzésképpen ki kell venni a méhemet.
Nincs más megoldás? Valóban megelőzésképpen ki kell venni egy méhet?
Köszönöm megértő válaszát!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(decemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Hát nem egészen! Amit érez, az a klimax egyik tünete, de ezt nagyon jól kézben lehet tartani. Nem a Norcolut, hanem a hormonpótlás a megoldás, ami természetes eredetű hormonnal történik. Azt folyamatosan kell szedni, és elfelejtheti a műtétet.
A 6 meg 3 hónapos gyógyszerelésnek nem sok értelme volt, hiszen a petefészkek működése nem áll helyre, nem gyógyul meg. A vérzészavart kiváltó hormonhiányt tartósan pótolni kell (= mint a cukrosoknál az inzulinadagolás). Én számos hölgynél láttam ennek a kezelésnek az eredményességét.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:34:32
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop