Mi okozhatja ezt?

Kérdés:  21 éves nő vagyok, rendszeres szexuális életem van a párommal. Óvszerrel védekezünk. (Nem szedek fogamzásgátlót.)
Rendszeresen vezetem a menstruációm napjait, és a vérzés erősségét. Időnként rendszeressé válik, 2-3 hónapig időre érkezik, viszont a rá következő hónapokban ismét el tolódik ( 35-40 nap de van hogy még ettől is több! )
Az utolsó menstruációm 2015.01.01.-én jött meg és ez 01.06.-ig tartott amit követett egy 7.-i Barnázás. Ezt követően Januárban 20.-tól egészen 23.-áig Barnázásom volt, amit nem értek, hogy miért?
Jelenleg február 5.-én kellett volna megjönnie. Mivel ez nem történt meg, vizelet sugaras terhességi tesztet csináltam ami negatív lett.( reggeli, első vizeletből )
Jelenleg a menstruáció előtti tünetek közül csak a fehér folyásom volt meg, és a görcsölés helyett időnként köldök alatti, szúró fájdalmat érzek.
Ez normális tünet? Mi okozza ezt?
Tudomásom szerint nem vagyok felfázva, bár ebben bizonytalan vagyok, és antibiotikumot sem szedtem az elmúlt 2-3 hónapban.
Hálás köszönettel, és tisztelettel várom válaszát!

Menstruációs zavar, hormonzavar | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A teszt sajnos nem pótolja a vizsgálatot. Ettől még lehet baba. Valószínűbb azonban a petefészek működés (peteérés) zavara.
Két megoldás van:
1. Ha babát szeretne - akkor oki kezelés szükséges, a petefészek működés teljes helyreállítása.
De ezzel helyreáll a fogamzóképesség is - és jön a baba. Ezért ezt tenni csak akkor célszerű, ha az illető hölgy már babát akar.
2. Ha most nem szeretne most babát, akkor fogamzásgátló tablettát kell szednie. A tabletta átveszi a méhnyálkahártya vezérlését a petefészektől, és egyben kikapcsolja a hibásan működő petefészkeket (=álterhességet szimulál).
Ezt a hatást a repülőgép robotpilótájához tudom hasonlítani. A vérzés szabályossá válik, de ez nem a szokásos menstruáció, hanem egy, a tabletta abbahagyása miatt fellépő művérzés.
Ha abbahagyja a tablettát (=kikapcsolja a robotpilótát) - természetesen - kiújulnak a tünetek. De ez a legjobb tüneti kezelés. (Elfedi a tüneteket.)
A mai korszerű tabletták 15 évig is szedhetők. Nincs maradandó hatásuk.
Meg kell még említeni a fogamzásgátló injekciót, ez úgy rendezi a vérzészavart, hogy kikapcsolja a méhnyálkahártya működését is, és így - akár az igazi terhességnél - nincs egyáltalán vérzés és természetesen itt is tökéletes a nem kívánt terhesség elleni védőhatás.
Ha a nő aztán babát akar, itt is át kell térni az oki kezelésre.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található. (www.drpetroczi.hu)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2015-02-22 05:43:21
| menstruációs zavar, hormonzavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop