Mióma kezelés műtét nélkül

Kérdés:  43 éves nő vagyok, van egy 8 cm-es mióma a méhemben. Erős vérzésem, alhasi fájdalmaim vannak menstruáció idején, mindez vérszegénységet okozott.
Kórházba kerültem, vérátömlesztés, egészségügyi küret, szövettan - negatív, ultrahang kimutatta a miómát, ill. jobb old. petefészeknél 81x57 mm-es cisztát.
Azóta jobb oldali petefészkemet eltávolították, mert hashártya, méhkürt és petefészek heveny gyulladásom lett, hasi műtétem volt 6 hete.
A méheltávolításon kívül, amit orvosom javasol, milyen más lehetőségek vannak a mióma gyógyítására? Mivel gyermekem nincs, de ha úgy adódik, szeretnék, ezért sem szeretném a műtétet.
Petefészek eltávolítása után 6 héttel menstruáció idején jelentkezhet még jobb oldali alhasi fájdalom, ami a jobb combba kisugárzik? Van esély Ön szerint a terhességre?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

mioma | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(májusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Igen, létezik a miómát megkisebbítő gyógyszer. Hogy van-e a babához szükséges peteérése, azt ki kell vizsgálni, illetve - ha nem lenne - gyógyszerrel meg kell próbálni visszaállítani.
Nyárig ezeknek utána kellene nézni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Miómák rovatban olvashatók.

2015-05-28 20:14:58
| mióma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop