Mióma - Nőhet kezelés alatt?

Kérdés:  Évek óta nagyon erős fájdalmaim és nagyon nagy vérzéseim szoktak lenni menstruációkor. Annyira nagy vérzéseim, hogy még vashiányom is lett közben.
Elmentem orvoshoz, aki miómát talált, 35*33mm-es miómagócot a hátsó falban, 5,8mm nyálkahártya vastagsággal. Esmya tablettát írtak fel, mert a műtétet meg akarom úszni. De a mai nap elmentem egy másik orvoshoz, aki közölte, hogy nincs semmi gond, várjam ki a gyógyszer hatását, ami 1 év is lehet, de közben nőtt. A két hónap alatt több mint fél centit nőtt, már 35*39mm és 11,9 a nyálkahártya.
Ön szerint nőhet a mióma Esmia kezelés alatt? Mitévő legyek, hogyan tovább? Ön mit tanácsolna? A gyógyszertől valószínűleg hullik a hajam és rosszul vagyok, megéri tovább szedni?
Válaszát előre is köszönöm!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(novemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Abbahagyás után már nem várható el további javulás az Esmyától. Az én betegeimnek jó volt az Esmya, de én hosszabb ideig szoktam adni, és utána klimax kezelést kapnak.
Javaslom, olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet.
Ha személyesen megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2016-12-02 21:15:44
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop