Misseb ab utáni szövettan eredménye

Kérdés:  23 éves nő vagyok, aki nem igazán érti a szövettani eredményt.
Előzménynek csak annyit, hogy két missed ab után született egészséges kisfiam, és szeretnénk neki testvért, de sajnos most januárban a terhességem ismét elhalt.
Az orvosom annyit mondott, hogy semmi nincs benne, ami érdekes lenne, de nem igazán fejtette ki bővebben.
Kíváncsi vagyok, hogy mit is jelent pontosan: "Mikroszkóposan necrobioticus decidua részletek mellett primer trimeszterbeli chorialis elemek mutatkoztak megerősítve az intrauterin terhesség fennálltát. Gestatios trophoblast betegséget bizonyító szöveti jeleket a vizsgált síkokban nem azonosítottunk." (Ez a baba alig 6-7 hetes lehetett, a szíve sajnos nem indult el.)
Az előző szövettani leletemen nem ez állt - az előző szövettanom 11 hetes magzati missed ab utáni: "Necrobioticus decidua compacta részletek, chorionboholy átmetszetek, foetalis szövetfragmentumok. Esetleges trophoblostos folyamatra utaló jelek nincsenek." (Ennyi áll az előző szövettanon.)
Mit jelentenek, mi a különbség a kettő között?
Válaszát előre köszönöm!

terhesség, szülés, várandósság | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Ebben nincs semmi, az elhalás okára utaló adat.
Javaslom, ne adják fel, 3 hónap múlva ismét jöhet a baba, de előtte menjen el alapos laborkivizsgálásra! (Cukorterhelés, pajzsmirigyvizsgálat, stb.) Ha ott a baba, akkor pedig nagy adagban a terhességet erősítő/támogató gyógyszert kell szednie!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-02-22 05:43:23
| terhesség, szülés, várandósság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop