Mitől alakul ki az újszülöttkori PVL?

Kérdés:  Egészséges terhességből, 40. hétre megszületett babánál mi okozhat PVL-t, valamint szülés körüli kétszeri agyvérzést? A terhesség alatt voltak haskeményedéseim, valamint nem lehetett háton feküdnöm, mert állítólag így gyenge volt a magzati szívhang, de semmilyen vizsgálat nem történt annak kiderítésére, hogy ez miért van.
Bakteriális fertőzés okozhat PVL-t? Ezt azért kérdezem, mert volt akut cystitisem is. A baba ezen túlmenően mekóniumos magzatvízből született meg 11 óra elteltével, valamint a köldökzsinór kétszer a nyakára volt tekeredve.
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel!

újszülöttkori PVL, újszülöttkori PVL | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(októberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Sajnos rengeteg oka lehet, hogy egyes babáknál miért lép fel egy kipróbált, több százezer éves életfolyamat (=a szülés) közben az agyban sérülés. Ez kivédhetetlen, 1000 babából 20-30 sérül többé-kevésbé súlyosan.
Egyben reménykedhetünk, a babáknak nagyon jó a gyógyhajlama, az ilyen esetek jó része nyomtalanul gyógyul. Ismétlődni nem szokott, nyugodtan szüljön testvérkéket, ők egészségesen születnek, az első szülött pedig remélhetőleg meggyógyul.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Szülés rovatban olvashatók.

2014-10-19 06:36:52
| újszülöttkori PVL
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop