Nem múló hüvelygyulladás

Kérdés:  20 éves lány vagyok, decemberben kezdtem szedni a Mistral fogamzásgátlót, a tüneteim januárban kezdődtek. Az együttlétek alatt egyre erősebb szúró fájdalmat éreztem a jobb oldalamon, majd egyre gyakrabban, amíg már egész nap nem múlt el. Vízszerű, szagtalan folyásom is volt mellette.
Felkerestem az orvosom, aki hüvelygyulladást állapított meg. Felírt egy hüvelykúpot, és Dalacin antibiotikumot. Nagy nehezen a tüneteim enyhültek, de az együttlétek alatt érzett fájdalom nem szűnt meg.
Mikor újra egyre erősebben jelentkezett a fájdalom - 3 héttel ezelőtt - visszamentem az orvoshoz. Akkor azt mondta, hogy méhnyak-gyulladásom van. Erre szintén egy hüvelykúpot kaptam, Flucohexalt és Sumamed antibiotikumot.
Most már napközben egyáltalán nem érzek semmi fájdalmat vagy kellemetlen érzést, viszont szex közben égető fájdalmat, ami lehetetlenné teszi az aktust.
Amióta ez tart, a párommal jó, ha kéthetente merünk próbálkozni, sikertelenül. A nőgyógyászom más elváltozást nem talált, csak a gyulladást.
Ön szerint lehet ez esetleg a fogamzásgátlótól? Mielőtt szedni kezdtem, nem volt hasonló problémám és már nem tudom, mire gondoljak. Vagy még mindig nem múlt el a gyulladás? Érdemes a fájdalmas szex miatt újra orvoshoz mennem?
Előre is köszönöm szépen a segítségét!

hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Önnél tenyésztést és kenetvizsgálatot kell végezni, és annak alapján (nem pedig vaktában) kezelni. Ezt mielőbb csináltassa meg!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat. Párja kapott gyógyszert? (Neki is kell szednie.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-05-06 19:02:15
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop