PCOS, hízás

Kérdés:  4 hónappal ezelőtt PCOS tünetekkel fordultam nőgyógyászhoz (pattanások, menstruációs zavar, hízás, hajhullás), aki egy ultrahangvizsgálat alapján meg is állapította nálam ezt a betegséget.
Ezt követően vérvizsgálatra küldött, amiből kiderült, hogy nincs hormonális zavarom, sem inzulinrezisztenciás veszély nem áll fenn. Inofolic étrendkiegészítőt kaptam a tünetek enyhítésére, a menstruációs problémára pedig Norcolutot, amitől szépen meg is jött a vérzésem.
A következő hónapban azonban megint nem. Újabb ultrahangos vizsgálatot végeztünk, amiből kiderült, hogy nincs peteérésem, így újabb adag Norcolutot kaptam, ezúttal Chlostilbegytel kiegészítve. Amikor a tünetekről kérdeztem, csak annyit mondott, nyugodjak meg, semmi nem látszik, látott ő már 100 kilós, szakállas hölgyeket is.
Szerencsére a tünetek tényleg nem olyan láthatóak, ami viszont nagyon zavar, az a hízás. 4 hónap alatt 10 kiló jött fel rám, szinte csak a has-derék részre. Bár diétát nem említett a doktor, hiszen a véreredményem szerint nem áll fenn cukorbetegség veszélye, én mégis odafigyelek, megfelelően táplálkozom, rengeteget sportolok és ennek ellenére folyamatosan csak hízom, ami 23 évesen rettenetesen megvisel.
Mit lehetne tenni, hogy legalább csak megálljon ez a súlygyarapodás? Ha sikerülne a menstruációt helyreállítani, rendbe jöhetne ez is? Mitől lehet ez, hiszen mindent megteszek, még sincs eredmény.
Előre is köszönöm válaszát!

petefészekciszta, PCOS | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A PCOS a peteérés zavara (=női hormonzavar). Gyakran együtt jár vércukorproblémákkal is. Az elhízás, szőrnövekedési gondok is gyakoriak mellette.
A megoldás a peteérés normalizálása, de ezt akkor célszerű bevetni, ha a nő gyereket akar. (Különben jön az abortusz.) Ha most nem akar gyereket, akkor fel kell függeszteni a petefészkek működését, és így leáll a petefészkek tönkremenetele. Erre fogamzásgátló tablettát adunk.
Javasolt a minél korábbi szülés! Önnek is ezt a stratégiát javaslom!
Az Ön leginkább zavaró hízás sajnos - mivel Magyarországon nincs hatásos fogyasztó tabletta a patikákban - csak durva koplalással érhető el. Ne higgyen a csodaszerekben!
Szülés után viszont számtalan esetben láttam a PCOS gyógyulását és a testsúly normalizálódását.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a PCOS-ről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:37:45
| petefészekciszta, PCOS
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop