Picoprep hashajtó terhesség alatt?

Kérdés:  Picoprep hashajtót kell alkalmaznom a ciklusom 16. napján, és hát akkor tájt van a peteérésem is, mivel próbálkozunk abban az időben a babával, az lenne a kérdésem, hogy jelent-e valami veszélyt a Picoprep hashajtó használata az esetleges teherbeesésre?
Bélérintettségű endometriózis miatt kell hashajtóznom, mert végbéltükrözésen kell részt vennem. Nőgyógyászom ajánlotta a terhességet, mert ha az sikerülne, akkor jegelné egy időre az endometriózisom, viszont közben ezt a vizsgálatot el kell, hogy végezzék, ahhoz, hogy felkerülhessek a műtétes várólistára.
Előre is köszönöm válaszát!

endometriózis | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(májusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Azt javaslom, ezt a hónapot hagyják ki a próbálkozásból! (Védekezzenek.) A vizsgálat során esetleg szükségessé válhat gyógyszerek beadása (kábítás/altatás), ami nem tesz jót a babának.
Az endometriózis gyakran jár együtt a kürtök lezáródásával. Önnek egészségesek a kürtjei? Vizsgálták? Egyébként létezik egy virtuális kolonoszkópia nevű vizsgálat, ott nem dugdosnak semmit fel, csak röntgeneznek.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2015-06-01 19:03:45
| endometriózis
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop