Rendellenes méhvérzés

Kérdés:  28 éves nő vagyok, tavaly júliusban volt császármetszésem Angliában. 4 hónap után elment a tejem és októberben meg is jött az első menstruációm normálisan. Mai 6 napig tartott. Utána egy hétig nem volt semmi, de ezután minden héten barnázgattam 4-5 napokat a következő menstruációig, és ez folyamatosan minden hónapban előjött. Hiába jártam orvosokhoz, nem találtak semmi problémát.
Szerencsémre idén szeptemberben, amikor már majdnem 11 hónapja fennállt ez a rendellenes vérzés, találtam egy másik orvost Magyarországon, aki méhkaparást csinált, hogy meglássa, mi okozza a vérzéseimet. Azt mondta, a műtét után meg fog szűnni a vérzésem. Egy hete kaptam meg a szövettani leletet, amiben ez áll: "A szövettani vizsgálattal a cervicalis kaparékban endocervicalis nyálkahártya részleteken belül idült gyulladás figyelhető meg. A corpus kaparékban a mirigyek proliferálnak. Látni olyan kisebb nyálkahártya részletet, amelynek stromájában vaskos falú kisér-átmetszetek csoportjai mellett laposabb, hengerhámmal bélelt mirigyek vannak."
Jelzőanyag: máj.
A szövettani diagnózis: Cervicitis chronica. Proliferatios szak. Polypus endometrii részlet.
Mit jelent pontosan a leletem? Édesanyám vette át nekem, mivel akkor már vissza kellett jönnöm Angliába dolgozni, így én már nem tudom felvenni a kapcsolatot a doktorral, aki műtött, így nem is tudom megkérni, hogy magyarázza el nekem.
A műtét után rendesen megjött a menzeszem, egy hete múlt el, de tegnap este óta megint ugyanúgy barnázok, mint a műtét előtt. Nagyon megijedtem. Most mit tegyek? Mit javasolna?

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(októberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A vérezgetést hormonkezeléssel (például fogamzásgátló tablettával) is uralni lehetett volna. Ha nem akar babát, most is ezt kell tennie, mert hormonzavara van és a vérezgetés visszatért.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-10-19 06:36:51
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop