Szeméremajkak viszketése

Kérdés:  Május végétől nehézkes vizelési panaszokkal küzdök, ezt fájdalmas- és véres vizelet nem kísérte. Menstruációm előtt a szeméremajkak viszketését tapasztaltam, de úgy véltem új nadrágom (amit használat előtt kimostam) kidörzsölte, ezért lehet.
Június 4-én megjött a menstruációm 24. napra, ami nem jellemző, mindig 27-28. napra jön meg. Június 8-ig tartott, miután a viszketés tünetei újra visszatértek, bő folyást tapasztaltam, amely a hétvégére érdekes élesztő szaggal párosult, hüvelybemenetem égett, fájdalmat és érzékenységet tapasztaltam, enyhe alhasi görcsökkel.
Ekkor vásároltam egy Canesten kombit, amely 2 napra rá meg is szüntette panaszaimat. Mellé vásároltam egy Canesflor hüvelykapszulát is, hogy a fertőzés kiújulását megelőzzem.
Június 13-án bölcsességfogamat műtötték, ekkor Duomox 750 antibiotikumot és Cataflamot írtak fel, ezt június 20-ig, a varratszedésig szedtem.
A hétvégére újra visszatért a szeméremajkak viszketése, és erősebb alhasi görcsökkel párosult, ekkor egyből időpontot kértem nőgyógyászomtól.
3 hónapos koromban volt baktérium okozta húgyúti fertőzésem, mellyel sokáig kórházban voltam, ha ez esetleg plusz információként hasznos lehet. Nőgyógyászomat mindenképpen felkeresem miután menstruációm véget ért, de addigi aggodalmaim enyhítésére várom válaszát!
Előre is köszönöm!

hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Egyértelmű a teendő: a vaktában kezelgetés helyett tenyésztést kell végezni, és annak eredménye szerint célzottan kell kezelni. Kezelés után meg kell ismételni a tenyésztést, hogy valóban meggyógyult-e? Ma sokszor nézünk vírusokat és HPV-t is a kivizsgálás kapcsán.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2016-07-19 11:43:14
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop