Szívinfarktus utáni hormonpótlás?

Kérdés:  5 éve már, hogy menopauza miatt hormonpótló kezeléseket kapok. Nőgyógyászom tanácsára használtam Pausogest 2 mg tablettát, majd Divigel gélt. 3 hónappal ezelőtt sajnos volt egy súlyos szívinfarktusom. A hormonpótló készítményeken szerepel, hogy ne alkalmazza szívinfarktus esetén ezeket a készítményeket, így abba is hagytam 1 hónappal ezelőtt. Sajnos annyira felerősödtek a változókori panaszaim (főleg a hőhullámok), hogy már szinte elviselhetetlenek.
Van olyan hormonpótló készítmény, amit nyugodtan szedhetek a szívroham után is?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(augusztusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Sajnos az állam engedi ilyen szövegek beírását a használati utasításba. A gyógyszergyáraknak meg csak a sok profit kell.
De gondolt arra, hogy a menopauza beálltáig a nőknél rendkívül ritka az infarktus, míg a férfi sportolók közül (állandó ellenőrzés mellett) csak Magyarországon szinte minden héten meghal egy huszonéves a pályán? A nők (Hosszú Katinka, Janics Natasa, sorolni lehet) miért nem kapnak infarktust? Nem a női hormonok védik őket?
Vagy hallott arról, hogy az infarktust petefészek eltávolítással gyógyítják?
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2015-08-24 19:40:13
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop