Terhes vagyok?

Kérdés:  Hétfőn este fél 11 körül a párommal a szeretkezést követően, már orgazmus után vettük észre, hogy kiszakadt az óvszer. Ez a menstruációs ciklusom 24. napján történt. 6 éve menstruálok, a ciklusom elég rendszeresnek mondható, az előző 2 hónapban pontosan 28 napra jött meg, és korábban is legfeljebb plusz-mínusz 2-3 nap eltérést tapasztaltam, nagy stressz hatására késett egyszer 11 napot.
A közösülést követő éjszaka, nagyjából az aktus után 7 órával megjött a menzeszem, tehát a vártnál 3 nappal korábban. Ennek ellenére délután 2 órakor bevettem egy Escapelle 72 órás sürgősségi fogamzásgátló tablettát. Mellékhatást nem tapasztaltam, a menstruációm sem tér el a megszokottól.
Terhességi teszttel mikor mutatható ki legkorábban, hogy terhes vagyok-e? Annak ellenére, meg is jött, és tablettát is vettem be, van esély arra, hogy babát várok? A nőgyógyászhoz sajnos csak később kaptam időpontot. Az aktust követő 17. napon ultrahanggal már ki lehet mutatni egy esetleges terhességet?
Köszönöm a válaszát!

fogamzásgátló, fogamzásgátlás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(májusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Nem valószínű, hogy terhes lenne. DE: miért nem szed rendes tablettát? Az alkalmi tablettában óriási mennyiségű hormon van, és ráadásul 70%-os hatásfokú. Miért kockáztatja a gyakran meddőséget okozó abortuszt? Nem fél, hogy nem lesz babája? Miért a barátra bízza a védekezést, neki semmi baja sem lesz!
Javaslom, mielőbb írasson rendes tablettát.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-06-01 19:03:45
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop