Terhesség 2015

Kérdés:  A férjem (4 év éberkóma után) két éve meghalt. A jelenlegi párommal augusztus elsején kötünk házasságot. Mindenképpen szeretnénk közös gyermeket. Nekem már van két felnőtt korú gyermekem, így ez a terhesség lenne a harmadik.
Úgy gondoltuk, hogy már hozzáfoghatunk a babagyártáshoz, hiszen, ha elsőre összejönne, az a pár hetes terhesség még nem látszik az esküvőn.
Július 8-án kellett volna megjönnie a menstruációmnak, és előtte két nappal, azaz 6-án voltunk együtt élesben.
Meg sem fordult a fejemben, hogy terhes lehetek épp most, hisz úgy gondoltam, a menzesz előtt 2 nappal teljes biztonságban vagyok. Ma 18-a van, a vérzés azóta sem jött meg. 13-án hétfőn este csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Ezt követően ma reggel (18-án), a reggeli harmadik vizeletemből vettem mintát, és ismét teszteltem egyet, de ez is negatív lett. Reggelente érdekes görcseim vannak, mintha meg akarna jönni. Egyéb tünetet egyelőre nem észleltem.
Arra a kérdésemre várnám a válaszát, hogy ha tudom pontosan, hogy mikor voltunk együtt, de IGAZÁBÓL PONTOSAN! - és ne nevessen ki, mert egy hónapban csak egyszer vagyunk együtt, akkor attól a naptól fogva, hány nap a beágyazódás? Jelen esetben, a július 6-ai szeretkezésből fogant terhesség már kimutatható ezekkel a tesztekkel, vagy még korai volt tesztelni? Ma vagyok szex után a 12. napon.
Valami csak van, mert akkor miért nem jön meg? Eddig mindig olyan pontos volt, mint a halál. Teszteljek még? Ha igen, akkor mikor? Vérből hamarabb megállapítható a terhesség? És háziorvos kérhet ilyen vizsgálatot, vagy csak szakorvos?
Kérem, minden kérdésemre válaszoljon!
Nagyon szépen köszönöm!

Menstruációs zavar, vérzéskimaradás | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A vérzés kimaradásának a klimax előtt 3 oka lehet:
- terhesség
- méhen kívüli terhesség
- hormonzavar
Hogy az adott esetben melyik a vérzés elmaradásának oka, azt orvos tudja eldönteni. A kimaradás utáni 10. napon a normál terhességet általában ki lehet mutatni. Ez a leggyakoribb magyarázat.
10 nap késés után feltétlen menjen el vizsgálatra, ne otthon kísérletezzen! Az orvos majd eldönti.
Elvileg egy nőnek egyszer van peteérése, valamikor a ciklus közepén. Ezt vizeletteszttel lehet megtudni. Nem ártana egy kivizsgálás sem.
Ha pont akkor nincs otthon a párja, akkor esetleg egy lombikklinikán lefagyasztott spermával tudnak mesterséges megtermékenyítést végezni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vérzéskimaradás okairól, az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2015-07-30 20:06:53
| menstruációs zavar, vérzéskimaradás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop