Terhesség inzulinrezisztenciával

Kérdés:  26 éves vagyok, első gyermekemet várom. Inzulinrezisztenciám van, amelyre Merckformin XR 750-et szedek, esténként 2 szemet, illetve magas prolaktin szintem van/volt, amelyre napi 1 Bromocriptint szedek.
Utolsó menstruációm 2015. 02. 07-én volt, 03.03-án lett a teszt pozitív. 03. 27-én ultrahangon az orvos a következőket állapította meg: CRL: 15 mm és FHR: + - annyit mondott, hogy minden rendben, persze utána jártam, hogy ezek a rövidítések mit is jelentenek, mert nem mondta.
Visszahívott pont egy hétre rá. Amikor is a CRL: 20 mm. Védőnőknél is voltam, megkaptam a beutalókat a vérvételekre, meg szeretném majd megcsináltatni a kombinált tesztet.
Igazából a terhességem "idejével" nem vagyok tisztában. 03.27.: 8 hét 04.03.: 9 hét. De ha a menstruációmat nézzük, akkor 1 héttel kevesebbnek kellene lennie. A ciklusaim általában 24-26. naposak voltak, ovulációm általában a 10-12. napon volt. Hőmérőztem, megjegyeztem, hogy mikor voltunk együtt - nyár óta próbálkozunk. A méretek megfelelőek? Ajánl valami plusz elvégezendő vizsgáltatokat az inzulinrezisztenciám miatt? A gyógyszereket a 13. hétig kell szednem.
Válaszát köszönöm!

inzulinrezisztencia | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A szülés időpontja nem számítható ki pontosan. Jön egy front és oda a számítás….
+/- 2 hét a megengedett.
Az inzulinrezisztencia további kezelésének eldöntésére feltétlenül menjen el endokrinológushoz. A Bromokriptint a 14/16 hetes korig szokás szedni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a "Mikor születik a baba" blogot. Nézze meg a videókat!
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2015-05-04 22:14:37
| inzulinrezisztencia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop