Terhesség - Mitől fáj a jobb oldalam?

Kérdés:  29 hetes kismama vagyok, a jobb oldalam fáj mindig. A vesémnél van tágulat állítólag a baba miatt, de nem adnak rá, ill. nem mondanak rá semmit.
Bal oldalamon fekszek mindig. Egyébként ettől fájhat lent is jobb oldalt a hólyagnál? Van, mikor bekeménykedik pár napra az egész hasam, ilyenkor feszülést érzek és a méhem jobb oldala érzékenyebb. Szedek magnéziumot és az orvos szerint alul is a növekedéstől fájhat, húzódhat.
Párszor vizsgáltak vakbélgyanúval, de csak a vesetágulatot találták magyarázatként. Nyugtasson meg, hogy vakbél semmiképpen nem lehet ettől a tünettől. Persze mindenki mást mond, hogy már az ilyenkor máshova tolódik. A tágulatra pedig esetleg NoSpa jó lehet?

terhesség, szülés, várandósság | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(decemberi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A heveny vakbélgyulladásnak tünetei vannak, azt sebész megállapítja.
A vesetágulat oka lehet az uréter (= a vesét a hólyaggal összekötő vezeték) szűkülete, vagy elzáródása. A vizelet nem tud távozni, pang a vesében, kitágítja a vesemedencét, és ez fájdalmat okoz.
Urológus látta/vizsgálta Önt? Én sok mamánál láttam, hogy a vizeletlefolyás biztosítására ún. uréter katétert helyeztek be, és erre a panaszok (vesemedence tágulat, fájdalom) megoldódnak. Szülés után megszűnik az uréter összenyomatása és megszűnnek maguktól a panaszok.
Esetleg menjen másik urológushoz…..
Jobbulást:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:34:30
| terhesség, szülés, várandósság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop