Változókor

Kérdés:  53 éves vagyok, a véleményét szeretném kérni! Erős vérzés miatt 2013-ban voltam küreten, a szövettan negatív. 2014-ben újra voltak vérzészavaraim, szedtem a Norcolut tablettát, októberben megvolt a menstruációm, majd a következő 2015 márciusban jött meg, áprilisban újra küretet végeztek.
A szövettani eredmény endocervicalis reservsejt hyperplasia. Korai proliferációs fázisú endometrium részletek, helyenként vérzéses szétesés jeleivel. Myometrium részletek. Malignitásra utaló szöveti jelek nincsenek.
Vél: A szöveti kép hátterében anovulációs ciklus állhat. Ezt követően most június 8-án megjött, nagyon sok volt és két hétig tartott. Egy hét szünet és most 29-én visszajött.
Elmentem nőgyógyászhoz és felírta 2x1 szem Norcolut tablettát. Az ultrahang 4 mm-es endometrium leválóban. Viszont úgy hallottam, hogy ebben a korban már nem javasolt gyógyszeresen a vérzést befolyásolni.
Kérem, írja meg, Ön szerint mire lehet számítani? Helyesnek tartja a gyógyszer szedését?
Köszönettel!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A tankönyv szerint Önt nem így kell kezelni! A hormonzavar (=klimax) NEM fog meggyógyulni, azt folyamatosan kezelni kell, mert a következő lépés a méheltávolítás lesz. Ezt szeretné?
Ha Ön cukorbeteg lenne, akkor is kerülné a hormonkezelést? Vagy ha a pajzsmirigyével lenne gond? A női hormonok ugyanilyenek, nem kell tőlük félni!
A javasolt helyes kezelésről (ha nem akar műtétet) olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2015-07-17 22:26:04
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop