Változókor vagy terhesség esetleg valami más?

Kérdés:  42 éves vagyok. 3 gyermekemet 4,5 éve szültem császárral. A műtét közben lekötötték a petevezetékemet. Azóta másként nem védekeztünk. Menstruációm rendszeresen általában 28 napra jött meg. Most június 5-én lett volna aktuális újra, de ez elmaradt.
Egy-két alkalommal nagyon minimális barnás folyás volt, de tényleg szinte alig észrevehetően. A klimax tüneteit nem ismerem fel magamon (legalábbis amit írnak róla: hüvelyszárazság, verejtékezés, fáradság stb.).
Az utóbb 2-3 napban a lábaim nagyon bevizesednek estére. Április végén voltam citológia vizsgálaton, P1 lett. Délelőttönként, illetve kora délután általában kicsit émelygősebb vagyok.
Ön szerint mi állhat a háttérben? Persze tudom, orvos, de amíg nem lesz szabadnapom, addig is jó lenne tudni.
Válaszát köszönöm!

menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2016 ;21(júniusi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  A lábvizesedést szívprobléma okozhatja, erre kardiológus, az émelygésre gasztroenterológus tud választ adni.
A harmadik gond (a vérzéskimaradás, barnázás) viszont a mi asztalunk, valószínű a klimax szárnypróbálgatásait tapasztalja.
Erről annyit, hogy a petefészek hormontermelésének a leállása sokféle panaszt okozhat, (végső fokon a nő testének tönkremeneteléshez vezet), de sokszor a tönkremenetel csöndben zajlik, nincsenek alarmírozó tünetek. (Ezek a nők járnak rosszul, nem kérnek - és kapnak - megfelelő kezelést a hormonhiányra. Az inzulinhiány, vagy a pajzsmirigyhormon-hiány sokkal ritkábban marad kezelés nélkül.)
Bővebb infóért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menopauza rovatban olvashatók.

2016-07-19 11:43:14
| menopauza, változókor, hormonhiány, hormonpótlás, klimax
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop