Vérzészavar

Kérdés:  32 éves vagyok, 4,5 és egy 2 éves kislány anyukája. Legelső terhességem missed AB-bal végződött. 2 éves kislányom még szopik naponta 2-3 alkalommal, menzeszem a szülést követően 8 hónappal tért vissza. Korábban is bő vérzésem volt, azonban néhány hónapja időnként azt tapasztalom, hogy a vérzés 2-3 napján a legerősebb, ilyenkor gyakran alvadékos (akár szilványi mérettel), ezt követő napokban pedig pecsételő jellegűvé válik (össz. 6-7 napig tart).
Korábban mindig megéreztem a peteérést, egyoldali szúró hasi fájdalom utalt rá. Az utóbbi hónapokban viszont ez elmaradt, csak a tojásfehérjeszerű váladék van meg továbbra is.
Szeretnénk még egy babát, pár hónapja próbálkozunk, de eddig nem sikerült (az előző három alkalommal hamar sikerült teherbe esnem).
Ön szerint a tünetek alapján lehet valami eltérés, ami nehezíti a fogantatást?
Előre is köszönöm segítségét!

Menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hormonzavar | Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed | Petróczi, I.
Válasz:  Miómája nincs? Alapos kivizsgálásra lenne szükség. Egyébként a szoptatás önmagában - hormonális úton - megakadályozhatja a fogantatást. Akkora babának, már jobb a vegyes táplálkozás, mert különben nem működik a peteérés.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2014-04-18 06:27:18
| menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hormonzavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop