Bélproblémák

Kérdés:  30 éves vagyok, 165 cm és 48 kg. 1,5 éve gond van az emésztésemmel, levegős, formálatlan híg a székletem. Emellé társul egy folyamatos bélmozgás és puffadás, rengeteg levegő keletkezik a beleimben. Voltam széklettenyésztésen, nem mutattak ki semmit. Az az Enteamobat, amire szedtem gyógyszert, de javulás nem volt.
Következő tenyésztésen már nem volt ilyen fertőzésem, azonban a panaszom nem szűnt. Voltam laktóz terhelésen, hasi ultrahangon, és béltükrözésen is, melyek során semmit nem állapítottak meg. Tartottam Candida diétát is, a székletem nem változott. Egyszerűen olyan, mintha nem tudnék megemészteni ételeket, és azok gyorsan távoznak belőlem.
Legutóbb egy biorezonanciás vizsgálaton voltam, mely során megállapítást nyert, hogy Helicobakter fertőzésem van (ezt sem a béltükrözésen, sem a tenyésztésen nem mutatták ki), és ez van elterjedve az egész kismedencémben, a beleimben, gyomromban.
Hozzáteszem 4 éve fennálló vizelési fájdalmaim is vannak, amire szintén nem tudtam még megoldást találni.
A természetgyógyásztól kaptam Sisel készítményeket, Remediate gyulladáscsökkentő és Balance D pro- és prebiotikumot, amiket két hete szedek, és nem hogy jobban, de rosszabbul vagyok.
Diétát tartok, nem eszem semmiféle gabonanövényt, glutént, mert kimutatta azt is, hogy azokra érzékeny vagyok, nem tudom megemészteni. Azóta a székletem még hígabb, még rosszabb állagú, egyszerűen nem hat a probiotikum. Lehetséges, hogy még inkább árt?
Korábban is szedtem pre- és probiotikumokat, azonban inkább hasmenésem lett tőlük. Olvastam a honlapjukon az érzékeny hasról (belekről), melynek a tünetei teljesen rám illenek, bár effélét még egy orvos sem mondott nekem. Mindenki csak találgat.
Kérem a segítségét, mert már teljesen kétségbe vagyok esve, folyamatosan fogyok, egyébként is nagyon vékony vagyok, mit tegyek, mi a bajom, mi lehet a megoldás?
Köszönettel!

flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(júliusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Először is felejtse el a kuruzslókat, mert a végén tényleg beteg lesz. Semmi értelme.
Kérje háziorvosától domperidon felírását, szedjen addig is Nospát vagy Buscopánt, és az emésztés javítására Kreont a komolyabb étkezésekhez, esetleg Espumiosant.

Kapcsolódó cikkek az Emésztési zavarok rovatban olvashatók.

2014-09-04 07:07:45
| flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop