Colitis

Kérdés:  28 éves nő vagyok, 50 kg, 4 éve colitis ulcerosát diagnosztizáltak nálam. 15-20 cm-ig gyulladt, fekélyes volt a nyálkahártyám. Salazopyrint szedtem rá, napi 3x1 tablettát.
Az utóbbi hónapokban fellángolt a betegségem. Puffadás, széklettartási problémák, nyákos, véres híg széklet napi több mint 10x, enyhe hasfájással kombinálva.
Múlthét szerdán a kolonoszkópia utáni szakorvosi vélemény: "40 cm gyulladt, fekélyes, fehér lepedékes nyálkahártya." Salofalk 3 g granulátumot kell szednem.
6 napja szedem és nem érzékelhető változás. Reggel 6-7x rám jön az inger, majd napközben alig eszem, hogy munkába ne kelljen 1-2 alkalmon kívül a mellékhelyiségre járni. Majd este újra néhányszor oda vezet az út.
Sajnos a munkám miatt elengedhetetlen lenne a mihamarabbi felépülés. Konzultáltam a szakorvosommal. Jeleztem felé a problémám, és mondta, hogy várjak, mivel ez a néhány nap (6 nap) még nem elegendő, hogy kifejtse a gyógyszer a hatását.
Ön szerint mennyi idő szükséges, míg várható javulás az állapotomban? Muszáj heteket várnom? Ha még egy hétig nem történik változás, akkor kérhetek esetleg gyógyszerváltást a szakorvosomtól?
Előre is köszönöm a válaszát!

Colitis, puffadás, nyákos széklet, gyulladt bél | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(októberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A gyógyszer hatása valóban nem várható ilyen gyorsan, de tüneti terápiával minden valószínűséggel munkaképességét javítani lehetne (pl. Espumisan, Smecta, diéta, stb.).

Kapcsolódó cikkek a Gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa, IBS, TBC) rovatban olvashatók.

2015-10-05 20:24:33
| colitis, puffadás, nyákos széklet, gyulladt bél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop