Csomó a has bal felső részén

Kérdés:  32 éves, súlyfelesleggel élő nő vagyok. Február elején kezdődtek a hasi panaszaim. A skála elég széles. Emésztési zavarok, övszerű hasi fajdalom, hátba is sugárzik, vesék körül is fáj, puffadás, a has jobb felső és bal felső része is fáj. Néha a beleim szúrnak. A székletem nyákos, mindig világosabb, aranybarnás, fényes, de ezt leszámítva semmi gond nincs vele.
Nem fogytam február óta, ha nem lenne ez a fájdalom, nem érezném betegnek magam. A fájdalmat nem tudom csökkenteni sem étkezés változtatásával, sem mozgással. Az biztos, hogy ha állok, kevésbé fáj, mint fekve.
Február eleje óta háromszor múlt el 2-3 hétre a fájdalom, majd jött vissza. A has bal felső részén kitapintható csomó van. Februárban orvos még nem tudta kitapintani, ellenben most, ha finoman nyomom meg a hasam, kitapintható és nyomásra fáj.
Az orvosom nem igazán tudott mondani rá semmit, elküldött ultrahangra. A nagyapám 45 évesen halt meg vastagbélrákban. Saját költségen 2010-ben csináltattam gyomortükrözést, 2013 végén pedig tumormarkeres vérképet és Helicobacter pylori vizsgálatot - mind negatív volt.
Tudom, hogy vizsgálat nélkül Ön sem tud konkrétat mondani. Engem csak az érdekelne, hogy van esélyem akármelyik emésztőszervi rákra?
Válaszát előre is köszönöm!

flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(júniusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A 2010-ben elvégzett vizsgálatok nem alkalmasak a vastagbél daganat kimutatására, ahhoz kolonoszkópiát, vastagbél tükrözést kell végezni. A családi előzmények (anamnézis) és a panaszok miatt erre kérjen beutalót háziorvosától, vagy végeztesse el magán úton.

Kapcsolódó cikkek az Emésztési zavarok rovatban olvashatók.

2015-06-25 10:14:16
| flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop