Demyelinisatios polyneuropathtia?

Kérdés:  EMG leletemre ezt írták: "A bal oldali cubitalis alagútban focalis demyelinisatiot lehetett detektálni."
Mit jelent ez, ez lehet demyelinisatios polyneuropathia, azaz motoneuron betegség? Pajzsmirigyemet rák miatt kivették, Letroxot szedek, tachykardiám van, Rhytmonormot, Panangint szedek, discopathiám van a lumbális gerincen, spondylosis lumbalis, spondylarthrosis, protrusio disci intervertebralis.
Másodlagos parkinsonismusom van, 10 évig szedett Ablifytól. Fluanxol depot injekciót kapok. Hiperaktívhólyag-szindrómám, inkontinenciám van - éjszaka is gyakori vizelésem van. Az urológián felsőmotoneuron lézióval vizsgálnak ki. Az agyi MR-en a willisi-kör egy főere az a. cerebri posterior kifejezetten gracilis, egyes erek lefutása nem tipikus, a hipofízisnyél jobbról balra deviál, kezem-lábam zsibbad, a bal kéz, ritkábban a jobb is időnként lemerevedik néhány percre. Nukleoszóma(?) szintem magas, limfocita alacsony, fehérvérsejt eltérések vannak. 39 éves nő vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!

ideggyulladás, neuropathia | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(májusi)   InforMed
Válasz:  demyelinizátio a velőshüvelyű idegrostok myelin hüvelyének elvesztését jelent, a polineuropáthia pedig sok idegrostra kiterjedő idegrost betegség.
AU: Szendei, K.

Kapcsolódó cikkek az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegsége rovatban olvashatók.

2016-05-26 00:25:56
| ideggyulladás, neuropathia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop