Életminőséget rontó izzadás

Kérdés:  A kérdésem lényege, hogy hová forduljak a problémával?
33 éves férfi vagyok, az utóbbi 4-5 évben olyan izzadós lettem, ami már komolyan rontja az életminőséget. Mindig is izzadós voltam alkatilag, örökletesen is, de ilyen extrém módon nem. Ha már 20 fok felett van a hőmérséklet, a legkisebb fizikai aktivitásra is dől belőlem a víz, de szó szerint, és a testem minden pontján, a lábszáramtól a karjaimon át a homlokomig.
Melegben még fizikai aktivitás sem kell, elég egy átmelegedett autóba beülni, buszra szállni, vagy egy kis séta a napon, és gyakorlatilag a nadrágom, pólóm már tapad, és csupa folt, a karom gyöngyözik, a lábszáraimon csurog a víz.
Rendszeresen sportolok (napi 4-5 km futás, erősítő gyakorlatok), nem alkoholizálok, nem dohányzom, és nem szedek semmiféle szert. Nemrég az egyetlen károsnak mondható szenvedélyemmel, a kávéval is felhagytam, amiből az utóbbi években viszont sokat fogyasztottam, gondoltam, esetleg az ronthatott a helyzeten, de nem tapasztalok javulást.
Sportolás közben gyakorlatilag hőmérséklettől függetlenül negyedóra elteltével már csavarni lehet a vizet a pólómból, még téli sportolás közben is teljesen átvizesedik a ruhám. És stresszes szituációban úgyszintén lever a víz.
Tavaly a háziorvostól kértem laborvizsgálatra beutalót, vért és vizelet néztek, nem mutatott ki semmi rendkívülit. Az orvos szerint éljek együtt vele, de én aggódom, mert ez természetellenes állapot.
Hová, milyen vizsgálatokra lenne érdemes elmenni, ami esetleg találhat valamit, amit a labor nem?
Köszönöm a választ előre is!

izzadás, verejtékezés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(májusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Valóban kellemetlen az állapot, de jelen tudásunk szerint túl sokat nem tudunk vele tenni.
Kisbérleteznek műtéti megoldással (hónalji verejtékmirigyek kioperálása), Botoxos helyi kezeléssel, de egyik sem az igazi. Talán autogén tréninggel kellene próbálkozni.

Kapcsolódó cikkek a Fokozott verejtékezés rovatban olvashatók.

2015-05-27 19:13:37
| izzadás, verejtékezés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop