Emelkedett trombocitaszám

Kérdés:  Problémám még 2014 decemberében kezdődött hátfájással, mellkasi szorítással. Háziorvosom kardiológiára küldött. A szívultrahang, terheléses vizsgálat és a mellkasröntgen eredménye jó lett, azonban január közepén hőemelkedés jelentkezett. Góckeresés céljából nőgyógyászati és fogászati vizsgálat, valamint vérvétel történt. A vérvétel eredményeiben jelentős eltérés mutatkozott, CRP 158,23 LDH 904, trombocita 454, kisebb eltérés fehérvérsejt, ezen belül a neutrofil granulocita,és a monocita értékeiben. Nőgyógyászati vizsgálat rendben volt, a fogászaton viszont jelentős gyulladást mutatott a röntgenfelvétel.
Egy hét múlva foghúzás történt, addig Augmentin Duo 850-et szedtem, a húzás után a hőemelkedés megszűnt, azóta nincs, 4 napra rá újabb vérvétel történt, CRP 7,8, LDH 526, viszont a trombocitaszám még magasabb, 496 lett.
Fentiekkel egyidejűleg gyomorégés miatt Nolpaza 20-at írt fel háziorvosom, amely többé-kevésbé használ, de a januárban jelentkező bal bordaív alatti feszítő érzés egyre erősödik, olyan, mintha egy vízzel telt lufi lenne ott, fájdalmat nem okoz, de szűnni nem akar.
Gyomortükrözésre kaptam beutalót, hasi ultrahang nem volt még.
Mi okozhatja ezt a feszítő, puffadást, néha inkább izomlázszerű érzést?
Köszönettel!

mellkasi fájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Minden valószínűséggel egy vírusfertőzése zajlott, de természetesen csak a gasztroszkopia után lehet többet mondani.

Kapcsolódó cikk: Mellkasi fájdalom rovatban olvashatók.

2015-04-15 23:07:28
| mellkasi fájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop