Emésztési zavar?

Kérdés:  Évek óta küzdök emésztési zavarral. Gyakran előfordul, hogy napokig össze-vissza kutyorog a hasam, székletem nincs, mintha csak hab jönne ki belőlem, teljesen felfújódom. Aztán egyszer csak helyrejön.
Cukrot, zsírt, erősen fűszeres ételeket nem eszem, szénsavas üdítőt alig iszom (talán havonta 1-2 pohárral). Laktóz mentes termékeket szoktunk venni, mert mintha a normál termékek sem tettek volna túl jót nekem. Rendszeresen étkezem (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora), napi kb. 2 liter zöld- vagy vörös-teát iszom édesítőszerrel (1,5 literbe kb. 10 szem).
Jelenleg útifű maghéjat iszom reggel - este, fél órával étkezés előtt. Ettől határozottan jobb a gyomrom.
Az elmúlt 6-8 évben 2 alkalommal voltam már tükrözésen (János kórház, Bajcsy). Az egyik bélszakaszon találtak egy kis foltot, de csak annyit mondtak, hogy érzékeny a gyomrom/beleim.
Önnek milyen meglátása van?
Köszönöm!

flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Ha a gasztroenterológus semmi konkrét bélbetegséget nem talált, akkor valóban a legcélravezetőbb dolog az, hogy azokat az ételeket, melyek panaszt okoznak, kerüli. De arról is beszélhetne háziorvosával, hogy alkalmanként egy Normix vagy Klion kúrát tartson, talán ezek az enyhe gyulladást gyógyítják, amit a vizsgálatok nem is mutattak ki.

Kapcsolódó cikkek az Emésztési zavarok rovatban olvashatók.

2015-08-01 11:25:33
| flatulencia, puffadás, bélgáz, levegőnyelés, gázképződés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop