Enyhe izzadás

Kérdés:  Ön szerint orvoshoz kellene fordulnom nagyon enyhe éjszakai, csakis mellkasi és nyaki izzadással? Nem kell pólót cserélnem, igazából fel sem ébrednék rá, csak már annyira görcsölök a témán, hogy emiatt ébredek fel éjszaka és rögtön ellenőrzöm a mellkasom.
A szobában nincsen meleg, inkább hideg, mivel rosszak az ablakok, vagyis inkább régiek, abszolút nem tartják bent a meleget, szabadjára engedik a réseken, a hideget meg beengedik. Menstruációm nemrég múlt el, akkor erősebb volt az izzadás, bár akkor valamilyen felső légúti nyavalyával is küzdöttem, mert köhögtem, hol szárazon, hol hurutosan, 2 napi köptetőzés ezt megoldotta, már csak köhécselés van, hamarosan elmúlik. Feltételezem én.
Ön indokoltnak tartja a látogatást háziorvosomnál, vagy ne fárasszam ilyenekkel, hogy enyhén nyirkos a mellkasom éjszaka? Klimaxolni nem klimaxolok, 30 éves vagyok, fogamzásgátlót szedek. Tbc-m sem hinném, hogy van, az életkörülményeim jók, idegen emberekkel ritkán találkozom, a lakás és a munkahely kivételével nem nagyon járok másfelé. Rák tünete is lehet úgy olvastam, bár lázam nincs és nem is veszítettem a súlyomból sem.
Dohányzom, azt tudni kell rólam, mostanában azonban az ijedtségnek hála a felére csökkentettem az elszívott cigarettáim számát, ami napi 7-9 szálat jelent jelenleg. Enyhe hipochondriával küzdök, úgy érzem. Valamint időnként szorongásos tüneteim vannak, ami a betegségek félelmével hozható összefüggésbe. Enyhe lefolyású, nem szedek semmit, citromfű-teával próbálom elhitetni magammal, hogy most le fogok nyugodni.
Elnézést levelem terjedelmességéért, várom szíves válaszát, további szép hetet kívánok!

izzadás, verejtékezés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(februári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Attól még, hogy hipochonder, még beteg is lehet, bár ennek a leírtak alapján nem túl nagy a valószínűsége. Tehát egy háziorvosi vizitet talán meg kellene ejtenie.

Kapcsolódó cikkek a Fokozott verejtékezés rovatban olvashatók.

2017-02-12 22:38:03
| izzadás, verejtékezés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop