Epe?

Kérdés:  29 éves férfi vagyok. 11 évvel kezdődött az én mostani kérdésem, és segítségkérésem tárgya! Az akkori időkről legfeljebb annyit kell tudni, hogy sportszerűen fociztam egy ificsapatban, de egy-két kisebb sérülést leszámítva, nem volt komolyabb bajom, és betegségem.
Akkor kezdett el fájni a jobb bordaívem alatti terület, amikor edzésekre jártam, de általában edzés közben elmúlt! Ahogy telt az idő egyre többször jelentkezett, így elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött a Szent Rókus kórházba gasztroenterológiára.
Ott annyit mondtak, hogy valószínűleg egy fiatalkorú betegségem van, és a bélrendszerem még nem fejlődött ki rendesen, majd elmúlik. Ekkor voltam 19 éves, és még mindig nem múlt el!
Az évek során egyre erősebb lett a fájás, és egyre nehezebben múlik el! Ilyenkor most már általában erősen görcsöl, és nem is igazán segítenek sem a görcsoldók, sem a fájdalomcsillapítók.
Évente járok hasi ultrahangra, hogy leellenőrizzék nincs-e epekövem. Az egyik ultrahang alkalmával azt mondták, hogy meg van törve az epevezetékem, ez volt nagyjából 4 éve. Azonban ezt azóta sem erősítette meg egyetlen ultrahang sem, és mindenhol furcsán néznek rám, hogy nekem kimondta ezt?
Több háziorvosnál voltam, de egyik sem mondott mást, minthogy görcsoldó, fájdalomcsillapító, de, ahogy írtam, ezek már nem segítenek!
Ezekről, a fájásokról azt kell tudni, hogy talán ami nagyobb valószínűséggel előidézi, az a fűszeres ételek, sok tojás, paprika, stressz, amiket kerülök is, viszont ez sem elég, ráadásul valamikor akkor is előjön, ha nem eszek.
Sokszor elmúlt testmozgásra, bizonyos testhelyzetekre, a sok ivás, de ezek nem segítenek már. Általában egész éjszaka görcsöl, és 3-4 óra körül hagyja abba hirtelen, a semmire. Legutóbb arra múlt el, hogy hánytam egyet. Van, hogy 2-3 hónapig nem fáj, de valamikor hetente többször is.
Ez a munkámat is befolyásolja, meg ugye, hogy nagyon fáj, és sokszor már nagyon nehezen tudom csak elviselni. 1,5 éve cukorbeteg vagyok, de ez gondolom nem befolyásolja.
Nagyon kérem, ha tud segíteni, akármilyen megoldás érdekel, mert ez már elviselhetetlen!

bordaív alatti fájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(júliusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Véleményem szerint reumatológust kellene felkeresni, mert panaszai mozgásszerviek tünnek. Talán van egy kis gerincferdülése, vagy valami apró gerinc fejlődési rendellenessége, amin gyógytorna, úszás segíthet. A leírtak alapján hasi betegség fennállása valószínütlen.

Kapcsolódó cikkek az Epebetegségek (epekövesség, epehólyag gyulladás, daganat) rovatban olvashatók.

2014-07-22 22:52:01
| bordaív alatti fájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop