Felduzzadt láb

Kérdés:  Tegnap reggel, amint felvettem a cipőm, a jobb Achillesz-inam megfájdult. Arra gondoltam, meghúzódott. Később elkezdett viszketni nagyon. Reggelre a fájdalom elmúlt, már csak viszketett és már a bal lábamon is. Dél körül már a bokámtól lefelé az egész lábam fájt. Konyhán dolgozom, sokat járkálok egy nap, de ez a nap nem is volt megerőltető.
A talpam fáj nagyon, középen a hajlatban. 3 órakor végeztem, de akkor már alig bírtam járni. Mikor otthon megnéztem, teljesen fel volt dagadva mindkét lábam és iszonyúan fájt és viszketett is. A cipőbe sem fért már.
Elmentem orvoshoz, de nem tudtak mit mondani, mi lehet. Csípés nem biztos, mert ugye mindkét lábam feldagadt. De csak bokától lefelé. Nem vizes. Piros és csak akkor fáj, ha rálépek, vagy mozgatom. Nagyon-nagyon viszket és zsibbad is egy kicsit. A jobb térdem is fel van dagadva. A két kezemen fehér, viszkető foltok vannak belül 1-2 nagyobb ovális kör, ilyet a lábamon is láttam. A csuklóm nem tudom már mozgatni.
A vérképem rendben van. 3 napja húzták ki a bölcsességfogam, lehet, allergiás lennék a fájdalomcsillapítóra? De aznap nem volt semmi gondom, csak másnap.
Én csípésre gyanakodtam, ittam kalciumot is, de semmit nem használt.
Tudna esetleg Ön valamit ezek alapján mondani, hogy mit tehetnék vele, hogy rendbe jöjjön? Nagyon kétségbe vagyok esve!
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönöm szépen!

| Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(szeptemberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Sajnos valóban lehet gyógyszerallergia. Mit szedett? De az is lehet, hogy átment valami fertőzésen, és ez okozott ízületi gyulladást. Mielőtt gyógyszert kezdene szedni, ki kell zárni a gyógyszeres eredetet, például számos antibiotikum okozhat Achilles-ín szakadást.
2020-05-21 17:29:10
| ízületi gyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop