Fogyás, hányás

Kérdés:  Tisztelt Olvasó! Nagyon tanácstalan vagyok, azért fordulok Önhöz. 8 évvel ezelőtt, 12 évesen egyik napról a másikra elkezdtem hányni. Egyszerű vírusos megbetegedésnek gondoltuk, de nem maradt abba. A gyermekorvos 2 hét után már nem vállalt, mert nem tudta mi a bajom. Folyamatosan fogytam. 58 kilóról 35 kilóra lefogytam. Végül Szegeden kezdtek el velem foglalkozni, de ők sem tudták a hányás okát. Szinten tartás miatt infúzión éltem. Tetőtől talpig minden szervemet kivizsgálták, és minden eredményem negatív lett. 3 hónapig voltam kb. ott, mikor végső vizsgálatként egy vastagbéltükrözést csináltak, hogy esetleg Crohn beteg vagyok-e. A vizsgálat szintúgy negatív lett, de nem tudták már mást, mégis Crohn betegnek tituláltak.
A gyors javulás érdekében szteroidot, Medrolt kaptam, ami jó is volt, amíg szedtem. A kontrollvizsgálatok során, nem nagyon volt változás, a hányás igaz abbamaradt, a szteroid hatására a súlyom gyarapodott. A székletem mindig normális volt, de a gyulladási szintem a vérképen sosem, illetve vashiányom volt.
Valami okból kifolyólag immungyengítőt és bélben oldódó gyulladáscsökkentőt kaptam. A tüneteim csökkentek igaz, de sosem volt az igazi. Havi egyszer legalább mindig hánytam. A gyógyszerektől meg egyenesen rosszul voltam. De ezt nem hallotta meg az orvos, robot módjára tömte belém ezeket a gyógyszereket.
Ha nem szedtem be egy két napig, sokkal jobban voltam és tünetmentes is. A vérképem 8 év óta ugyanolyan. Mikor 18 éves lettem, nem vállaltak tovább. Azóta nem is szedem a gyógyszereket és közérzetileg sokkal jobban vagyok. Természetgyógyászhoz járok, talpmasszírozásra és természetes szereket szedek. Viszont a vasam 1-es, illetve nagyon sovány vagyok, nem bírok hízni. Időnként előfordul még a hányás. További tüneteim: vérszegénység, fáradékonyság, korai teltségérzet, evés utáni azonnali hányás (időnként).
Nagyon szeretnék hízni, voltam már több orvosnál, de ha meglátják, hogy ki vizsgált eddig, akkor azt mondják: "Ja, akkor biztos úgy van!" Háziorvos, illetve természetgyógyász szerint, sosem voltam Crohn beteg.
Akkor mi a bajom?
Várom válaszát!

fogyás, hányás, fáradékonyság | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(júliusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Neurológus és ennek negatívitása esetén pszichiáter látta? Abban természetesen igaza van, hogy a hányás béltünetek nélkül valóban nem jellemző Crohn-betegségre, bár a vashiány felszívódási zavarra utalhatna. A vashiányhoz társul valamilyen vérkép eltérés? Ha igen, vizsgálta hematológus? Az állandó soványság lehet alkati, a savtúltengés pedig okozhat hányást. Tünetileg a Cerucal vagy a Daedalon kúp nem használ? Próbálta a savkötöket használni ? De a tőbbi gyógyszert véleményem szerint se kellene szedni, helyes hogy nem teszi. Szédül is hányinger esetén? Látta otoneurológus? Csak ezek ismeretében lehet pontosabb véleményt kialakítani.

Kapcsolódó cikkek a Fogyás rovatban olvashatók.

2014-07-22 22:52:01
| fogyás, hányás, fáradékonyság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop