Gyomorpanasz

Kérdés:  60 éves férfi vagyok. Étkezések után, ha olyat eszem, amit nem bír a gyomrom (sajnos ezt még nem sikerült pontosan beazonosítanom, általában édesség, sütemény, de van, hogy mástól is), borzalmas görcsök jelentkeznek a gyomromban. Felfúvódok, égő érzés jelentkezik, szinte elviselhetetlen (verejtékezek, ájulás kerülget). A bőröm is fáj, ha bármi hozzáér, nem bírom olyankor elviselni.
A fájdalom az emésztéssel együtt folyamatosan lejjebb megy, de minden szakaszon jelentkezik az égő, szúró görcsös fájdalom, amit még gyógyszer sem enyhít. A medencetájékon szokott enyhülni, akkor kicsit elviselhetőbb lesz. Legutoljára egy kis kocka sütemény után jelentkezett.
Pár hónapja ezek miatt voltam gyomor- és vastagbéltükrözésen, de nem találtak semmit. A gyomorsavam mindig is okozott gyomorégést, de ez nem tudom ezzel összefüggésben van-e.
Ön szerint, mi okozhatja ezt az elviselhetetlen fájdalmat? Ételallergia, vagy esetleg más?
Előre is nagyon köszönöm válaszát!

flatulencia, puffadás, bélgáz, gázképződés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(októberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Nem említ savellenes terápiát. Amennyiben erre nem szed semmit, először ezt kellene kipróbálni, de ha ezután is vannak panaszai, további kivizsgálás, például hasi ultrahang végzése is szóba jön.

Kapcsolódó cikkek az Emésztési zavarok rovatban olvashatók.

2015-10-05 20:24:33
| flatulencia, puffadás, bélgáz, gázképződés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop