Gyomorpanasz

Kérdés:  30 éves vékony testalkatú férfi vagyok. Már lassan 10 éve gyomorpanaszokkal küszködöm, melyek néha felerősödnek (savtúltermelés és puffadás formájában), de általában (szerencsére) csak minimálisan hatnak ki a mindennapjaimra. A múlt hét folyamán gyomor- és vastagbéltükrözésen vettem részt, melynek során az alábbi diagnózist állapították meg: "Axialis hiatus hernia, illetve reflux oesophagitis stad. II."
Eddig kizárólag Gilbert szindrómával és laktózérzékenységgel voltam tisztában. Az utóbbi 8-10 évben teljesen egészségesen táplálkozom, viszont ülő munkát végzek és az utóbbi időben keveset is mozgok (évekkel ezelőtt küzdősportoltam és fociztam).
A kérdésem a sporttal kapcsolatos lenne, mégpedig, hogy mit is lehet valójában, mivel az interneten terjedő cikkek minimálisan térnek ki erre a témára. Az ülőmunkámnak köszönhetően, újra el szeretnék kezdeni (már nem versenyszerűen) sportolni (vagy pontosabban fogalmazva, csak fizikailag karbantartani a testem).
Jelenleg kisebb távon túrakerékpározok (aszfalton egyenes testtartással), de később hosszabb távon is szeretnék; illetve 4 típusú edző gyakorlatot kezdtem el végezni (húzódzkodás, guggolás, fekvőtámasz, lábemelés), valamint újra el akarok kezdeni focizni, de csak heti 1-2 alkalommal. Ezek közül melyiket szabad (tovább) végeznem és milyen intenzitással?
A válaszát előre is köszönöm!

colonoscopia, kolonoszkópia, gyomorfájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(szeptemberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Minden edzésnek csak addig van értelme, amíg nem visszük túlzásba, és csak annyit csinálunk, ami még jól esik. Az említett apró eltérések ezt érdemben nem befolyásolják.

Kapcsolódó cikkek a Emésztőrendszeri megbetegedések diagnosztikája rovatban olvashatók.

2016-09-26 20:30:54
| colonoscopia, kolonoszkópia, gyomorfájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop