Gyomortükrözés eredménye

Kérdés:  Nemrég voltam gyomor tükrözésen, ahol megállapították, hogy refluxom van, és gyulladás a gyomromban. Utóbbi miatt biopsziát is végeztek gyomortükrözés közben. Kérdeztem a doktornőtől, hogy miért volt szükséges a mintavétel, de nem adott egyértelmű választ. Én elkezdtem rögtön a legrosszabbra gondolni, és sajnos még egy hónapot kell várni a lelet kiadására.
Az orvosi szakvélemény a következő: "Akadálytalan levezetés szabvány előkészítés után. A cardia nem zár, Z vonal magasságában 1 és 4 óratájban két 4-mm-es hosszanti felmaródás. A gyomor falai diffúzan kifejezetten foltosan hyperémiásak, retoversióban a fundusban is hasonló kép van. Pylorus kerek koncentrikus, a bulbus és leszállószár eltérés nélküli."
Diagnózis: GERB st. I. Diffuz gastritis-Hp? Lactoz Intolleráns
Ön szerint kell aggódnom, hogy valami daganat vagy hasonló komolyabb dolog miatt vettek szövetmintát, vagy egészen más miatt volt szükséges? Esetleg ha meg tudná mondani, mire lehet gyanakodni, azt nagyon megköszönném.
Válaszát előre is köszönöm!

gyomortükrözés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(augusztusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A leírtak alapján rosszindulatúság nem valószínű. Tükrözés alkalmával mindig történik mintavétel. Az Ön esetében a Helicobacter pylori fertőzés kizárására alkalmas a mintavétel.

Kapcsolódó cikkek a Gyomor- és bélbetegségek rovatban olvashatók.

2016-08-24 19:43:36
| gyomortükrözés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop