Jobb hátsó lábszárfájdalom, dermatoma?

Kérdés:  30 éves nő vagyok. 3 éve kezdődött a jobb lábszáramon hátul a fájdalom. Ez olyan, mintha az izom görcsbe rándulna és nem állandó a helye, ahol fáj, de mindig a jobb lábszáramon hátul, hol lent, hol fent, hol középen.
Ilyenkor mozgatnom kell a lábam és enyhül. A fájdalom sem állandó, hol elő jön, hol nem. Nem tudom, mitől függ, figyeltem, de nem jöttem rá, viszont menstruáció előtt nagyon tud fájni. Éppen kocsiban ültem, mikor először éreztem ezt, vettem be magnéziumot, mert görcsnek véltem, hogy be fog görcsölni, de nem igazán hatott.
Előtte folyamatosan sportoltam, de emiatt nem tudok, voltam vele érvizsgálaton, minden rendben, vitaminokat ajánlott az orvos. De semmi változás. Talán a frontokra is előjön, de csak úgy magától is.
Talán sportorvoshoz kellene elmennem vele? Lehet, meghúztam egy ideget vagy izmot? Azóta fájna az? Már 3 éve?
Köszönöm válaszát!

lábszárfájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2018 ;23(januári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A test felszínén időszakosan jelentkező fájdalmak nagy részben mozgásszervi eredetűek. A gerinc anatómiai rendellenességei az onnan kilépő bőridegeket vongálva okozhatnak panaszt. Minden bőrideghez tartozik egy dermatoma (ez az illető ideg által beidegzett bőrterületet jelenti), ahol a panasz jelentkezhet. Esetében a másik lehetőség a lábboltozat lelapulása, az úgynevezett "lúdtalp" (pes planus). Első esetben izomlazító gyógytorna segíthet, második esetben betét.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2018-01-18 02:11:17
| lábszárfájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop